Diagnòstic de l'intel·lecte

El diagnòstic de l'intel·lecte és un pas a través de la prova per esbrinar quant es desenvolupa l'intel·lecte en una persona. Aquests sistemes són desenvolupats per especialistes i són aplicables, per regla general, a un grup social d'una edat determinada. També hi ha sistemes per diagnosticar la intel·ligència i la creativitat. Considereu-ne un, utilitzant l'exemple de la prova de Torrance.

La prova de creativitat de Torrance

Aquesta és una prova breu que us permet avaluar el pensament creatiu. Es realitza de manera inusual: els subjectes han d'acabar el dibuix en funció de la seva visió artística. Cada figura el subjecte ha d'afegir-hi una signatura. La prova és adequada per a l'estudi de la superdotació dels nens entre les edats de 5-6 a 17-18.

Podeu fer una prova de Torrance en aquesta pàgina.

La prova de la intel·ligència i la velocitat del pensament lògic

Entre la gran varietat de tècniques diferents, les proves d'intel·ligència i el desenvolupament mental, també hi ha unes senzilles que es poden fer en un parell de minuts.

Per exemple, hi ha una mena de prova de diagnòstic per a la intel·ligència i les habilitats lògiques, que consta de quatre preguntes. Has de passar la prova el més ràpidament possible. (Les respostes es poden veure al final de l'article).

1. Participa en la cursa de camp i va superar l'atleta, que va continuar segon. Pregunta: Quin lloc teniu ara?
  2. Participes en competicions i superen el corredor que va durar últim, quin és el teu lloc en la carrera ara?
  3. El pare de Maria té cinc filles, que es diuen Chacha, Cheche, Chichi, Chocho. Atenció, la pregunta: quin és el nom de la cinquena filla, si penses lògicament?
  4. Una mica aritmètica. No registrem res i pensem en la nostra ment tan aviat com sigui possible. Prengui 1.000, afegiu 40. Afegim un miler més, després un altre 30. Més un miler i un pol 20. I finalment, 1,000 i 10 més. Quants hi van haver?

El diagnòstic psicològic de la intel·ligència és útil i per als candidats a universitats, i per a aquells que trien la seva professió. Així es pot conèixer l'estat actual de la seva intel·ligència i identificar quina àrea necessita per realitzar esforços addicionals.

Respostes a la prova:

1. Sovint se li respon que en el primer, però, va superar el segon corredor i va ocupar el seu lloc, el que significa que està en segon lloc.
  2. Al final, la teva resposta? No és cert. És impossible superar aquesta última, ja que fugiu de l'últim.
  3. La cinquena filla no es diu Chucha, com molts creuen, sinó Maria.
  4. Si obteniu 5.000, la resposta no és certa. En tornar a calcular de manera més detallada, veureu el número 4 100.